RSS Feed

Barbering – et mandligt ritual

Medmindre man som mand vælger at bære fuldskæg, vil man til tider komme ud for at skulle igennem et af de ældste mandlige ritualer – barbering. Mange ser som drenge frem til deres første barbering, og det er da af nogle også betragtet som et manddomsritual. Senere kan det godt gå hen og blive mere et irritationsmoment, end noget mange mænd ser frem til at skulle igennem med jævne mellemrum.

Barbering som tegn på civilisation

De gamle ægyptere havde et næsten fanatisk forhold til renlighed, og det ansås af de ægyptiske præster som beskidt og uciviliseret at være ubarberet. Skikken spredte sig siden, omkring år 330 før vor tidsregning, til de gamle grækere og romere.

De rette værktøjer

Heldigvis for de mænd, hvor skæg ikke er en velkommen gæst i deres ansigt, er de ikke alene. Barberingsritualet og de dertilhørende værktøjer har af den grund gennemgået en lang og teknologisk udvikling. Fra de første barberinger hjulpet på vej af flinte –og pimpsten til rageknive slebet skarpe på læderstropper og frem til nutidens højteknologiske, vibrerende barbermaskiner med udskiftelige hoveder, er udviklingen i høj grad med til at gøre det lettere for de mænd, der dagligt går gennem det ritual, som er barbering.


Reklamer

About Peter Palme

Psykologistuderende med hang til internet, politik og at have mærkelige tanker. Tag mig ikke for personligt - det hele er bare et eksperiment og mine personlige tanker der ikke altid er mine holdinger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: